Жители на София сигнализират, че вандали подпалват контейнерите за разделно събиране

...
Жители на София сигнализират, че вандали подпалват контейнерите за разделно събиране
Коментари Харесай

Масово палят контейнери за разделно събиране в София СНИМКИ

Жители на София алармират, че вандали подпалват контейнерите за разделно събиране - това се случвало най-често в квартал " Гоце Делчев ".

В обява в обществената мрежа Фейсбук се твърди, че са били подпалени над 50 контейнера от началото на годината в региона на кв. " Гоце Делчев " и прилежащите квартали.

Хора, някой всеобщо подпалва контейнерите за разделно събиране в региона ж.к. " Гоце Делчев ". Някои са подпалени наново, откакто един път са сменени. Много хора в региона са съзнателни и събират отпадъците си разделно, тъй като това е цивилизования и виновен метод. Това е прелестно, само че очевидно на някого не му харесва по този начин ", сигнализира Ива Стефанова.

Жената се притеснява, че ако вандалските прояви продължат, живущите в региона ще останат без контейнери за разделно събиране.

Твърди се, че органите на реда са запознати с казуса.

" Министерство на вътрешните работи е осведомено, само че с цел да заловен извършителя/ или причинителите има потребност от очевидци и насоки ", добавя Ива Стефанова.

Тя прикани хората, които станат очевидци на съмнителни дейности към контейнерите, да алармират незабавно на тел. 112.

" Моля ви, от името на всички, на които им пука къде отива боклука им и на тези, които с съображение се тормозят от сходни пожари до жилишни здания, в случай че някой види съмнителни дейности към контейнерите, да алармира на 112 и да снима причинителите, с цел да можем по-бързо да спре тази вандалщина. Регистрирали сме всички точни адреси в полицията. Те би трябвало да изискат записи от камери, ние нямаме право. С общинския инспекторат ходихме до учебното заведение, където е изгоряла една точка, само че камерите гледат към двора. На друго учебно заведение на Скобелев също камерите не ни помогнаха, тъй като дърветата пречеха. Затова търсим и помощ от жителите, тъй като може някой да е видял нещо, което да насочи и полицията ", приключва обявата си тя. 

Ива Стефанова разгласява и фотоси на част от контейнерите, станали обект на вандалски прояви.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР